PERSBERICHT

Limburgers kopen samen groene energie aan bij Gutami uit Beringen
Een duizendtal Limburgse gezinnen krijgen binnenkort pv-panelen op hun dak van Gutami Solar uit Beringen. Het bedrijf van Marina Doggen kwam als winnaar uit de veiling voor de groepsaankoop van zonnepanelen georganiseerd door Het Belang van Limburg en iChoosr. “Wij zijn heel blij dat zoveel Limburgers in zee gaan met een Limburgse partij voor de aanmaak van hun groene energie”, zegt een trotse en ambitieuze Marina Doggen.

Het gaat goed met Gutami Solar, een onderdeel van de Berrentec-groep. Zeer goed zelfs. De groothandel in zonnepanelen haalde niet alleen de groepsaankoop in Limburg binnen, maar wist ook de Nederlandse provincie Gelderland te overtuigen van hun kwalitatief zonnepanelensysteem aan een scherpe prijs. “In Vlaanderen zijn we op projectmatig vlak de grootste. In elke provincie zijn we vertegenwoordigd. Tegen 2020 hopen we dat ook in Nederland te zijn voor de residentiële markt”, klinkt het.

Groei
De hemel voor de zonnepanelenmarkt lijkt na de zware crisis van 2013 daarmee helemaal opgeklaard te zijn. “Ook op B2B-vlak willen we blijven scoren en verder groeien. Vijf jaar geleden zijn we gestart met 4 mensen en nu tellen we 30 werknemers en een 80-tal onderaannemers. De afgelopen drie maanden hebben we zeven mensen aangeworven. Momenteel staan er zelfs nog vijf vacatures open. De omzet? Dit jaar mikken we op 25 miljoen euro. Voor 2019 is 30 miljoen euro de ambitie en hopen we niet alleen in Vlaanderen, maar vooral in Nederland onze positie aanzienlijk te versterken. Daarnaast willen wij ook meer inzetten op storage en de plaatsing van ledverlichting. Voor de kleinere projecten hopen we via Berrentec potentiële klanten te overtuigen om met ons in zee te gaan voor warmtepompen, warmtepompboilers, zonnepanelen, ventilatie en condensatieketels.”
Gutami Solar Projects

Gutami Solar Projects is een afdeling van Gutami Solar die instaat voor groepsaankopen

Zonnepanelen in België en Nederland. Gutami Solar plaatste reeds meer dan 10.000 installaties en won 11 van de 12 aanbestedingen die in Vlaanderen werden uitgeschreven. Terecht worden we een grote speler in deze sector genoemd, en daar zijn we trots op!

Gutami Solar is een solide en betrouwbare partner: ook voor u!
Koolmijnlaan 181
3582 Beringen
België
+32 (0)11 71 93 04groepsaankoop@gutami-solar.com
Winschoterdiep 50
9723 AB Groningen
Nederland
+31 (0)85 208 313 6servicedesk@gutami-solar.com
crossmenu