28 februari 2022

Energie Festival Gutami Solar was groot succes

Afgelopen weekend, op vrijdag 25 en zaterdag 26 februari 2022, pakte Gutami Solar uit met een groots festival op haar terreinen aan de Koolmijnsite in Beringen. Verschillende lokale bedrijven uit de (groene) energiesector waren aanwezig om alle vragen van de bezoekers te beantwoorden. Honderden geïnteresseerden zakten af naar Beringen om hun energievragen te komen stellen.

Hoe pak ik die nieuwe energie aan? Doe ik er goed aan om mijn huis te isoleren en met welk materiaal dan? Koop ik nu al een elektrische wagen met een bijhorende laadpaal? Hoe haal ik op een slimme manier mijn energierekening omlaag?

Dit zijn maar enkele vragen die particulieren zich dagelijks stellen en waar wij met dit evenement een duidelijk antwoord op wilden bieden.  

Eerlijk en correct advies

Er komen zóveel nieuwigheden op ons af. Samen met alle partners, gaande van specialisten in zonnepanelen, warmtepompen, elektrische auto’s, laadpalen, isolatie, e-bikes of batterijen, tot zelfs banken en slimme monitoring, wilden we tijdens dit Energie Festival in de eerste plaats eerlijk en correct advies geven. Geen verkooppraatjes. Ons doel was dat alle bezoekers, op enkele uren tijd, een helder zicht zouden krijgen van de beste en duurzaamste oplossingen voor hen. En het was een groot succes!

Vooral de vraag naar batterijsystemen en slimme monitoring was enorm.

Batterijsystemen zijn een hot topic op dit moment. We stelden niet enkel onze modulaire batterijsystemen voor, ook een all-in-one systeem van FOX-Ess, waarbij batterij en omvormer in één stijlvolle kast ingebouwd zitten, kreeg veel aandacht.

Ook de slimme monitoring van elektrische apparaten wordt steeds belangrijker. Onze partner Xemex stelde op ons festival z’n product “Lewiz” voor; een apparaatje dat de monitoring van de belangrijkste elektrische toestellen en energiestromen van je huishouden op een slimme manier kan sturen.

Kortom: het was een groot succes en wij hopen alvast ooit een tweede editie te kunnen organiseren!

Koolmijnlaan 181
3582 Beringen
België
+32 (0)11 71 93 04groepsaankoop@gutami-solar.com
Winschoterdiep 50
9723 AB Groningen
Nederland
+31 (0)85 208 313 6servicedesk@gutami-solar.com
crossmenu