Webshop
Logo Gutami Solar
23 mei 2021

Gutami Solar breidt groothandel uit met twee nieuwe magazijnen

Dichter bij klanten staan. Vanuit die visie verhuist Gutami Solar haar magazijn van Kuurne zeer binnenkort naar Ardooie. Een centralere ligging voor de regio West- en Oost-Vlaanderen én met ruimte voor een groothandel zodat klanten nog meer geserviced kunnen worden. Ook in Nederland wordt eenzelfde stap genomen. Daar maakt het magazijn in Leeuwarden plaats voor eentje in Drachten, waar eveneens extra wordt ingezet op de groothandel.

Het magazijn heeft een oppervlakte van 750 m2 en is een stuk groter dan dat in Kuurne. Binnen een tweetal weken staat de verhuis gepland en kunnen klanten er terecht bij de groothandel.

“Kuurne was altijd een verdeelpunt voor eigen projecten. Dat zal Ardooie ook worden, al trekken we hier de registers open en voegen we er ook een gedeelte groothandel aan toe”, legt Marina Doggen, ceo Gutami Solar, uit. “Met een eigen leveringsdienst kunnen we vlot beleveren, maar als mensen toch dringend iets willen afhalen, kunnen ze dus in Ardooie terecht. In combinatie met onze gloednieuwe webshop is dit een nieuwe stap om korter bij onze klanten te staan.”

Hiermee anticipeert Gutami Solar ook op de groeiende vraag naar batterijoplossingen. “De opslag van energie zal steeds belangrijker worden, zeker wanneer we binnenkort terugkeren naar kantoor en ons verbruik opnieuw naar de avond zal verschuiven. Een batterijoplossing vormt dan een interessante meerwaarde, zeker met de aantrekkelijke subsidies van vandaag. Zo geniet je met de verhoogde investeringsaftrek tot eind 2022 niet van 13,5, maar van 25% voordeel.”

Het nieuwe magazijn in Ardooie zal bovendien voor extra tewerkstelling zorgen.

Zelfde wijziging in Nederland

In Nederland valt er een gelijkaardig verhaal te vertellen. Het magazijn in Leeuwarden, dat voornamelijk diende als bevoorradingspunt voor eigen projecten, wordt er ingeruild voor eentje in Drachten.

“Ook daar maken we de combinatie met een stukje groothandel en is er plaats voor burelen om de connectie tussen eigen medewerkers en het cliënteel extra te versterken. In Drachten zitten we bovendien centraler om nog efficiënter in te zetten op de regio Holland boven Amsterdam.”

Het is in die regio – rond Zwolle, Groningen en Heerenveen – dat Gutami Solar nog heel wat opportuniteiten ziet. Daarom werd er onlangs een extra manager ingeschakeld om er nieuwe samenwerkingsverbanden op te zetten en nieuwe projecten te ontwikkelen. “We streven in Noord-Nederland naar een verdubbeling van de omzet”, besluit Marina.

Gutami Solar telt nu vier magazijnen: in Beringen en in Ardooie in ons land en in Spankeren en Drachten in Nederland.

Dag
ma
di
wo
do
vr
Magazijn
7u-16u
7u-16u
7u-16u
7u-16u
7u-11u30
Klantendienst
8u-16u30
8u-16u30
8u-16u30
8u-16u30
8u-14u30
Dag
ma
di
wo
do
vr
Magazijn 
7u-14u30
7u-14u30
7u-14u30
7u-14u30
7u-14u30
Koolmijnlaan 181
3582 Beringen
België
Oostlaan 2
8850 Ardooie
België
+32 (0) 11 71 93 00groothandel@gutami-solar.com

Abonneer vrijblijvend op onze nieuwsbrief.

crossmenu