About us

Our vision

Our vision

The energy transition towards 100% green energy is emerging on a global scale and within a variety of energy solutions. This is creating great opportunities for development and growth.

Our mission

Our mission

With quick and efficient response on the energy challenges we can become an energy transition leader. By selecting the proper solutions we can stimulate speeding up the energy transition.

Our strategy

Our strategy

Gutami will build a platform of energy generation, sustainable energy solutions and customers to create a positive interaction between all elements. The connection between sustainability, marketing, finance and creative & technical viable solutions assures robust continuity and growth.

Our values

Our values

A sustainable, independent and self confident energy company. Act energetic with impact and sympathy.

Wie zijn we

Gutami wil een Groene Frontrunner zijn in de energietransitie naar 100% duurzame energie.

De duurzaamheidssector is relatief nieuw en het is onduidelijk hoe het zich globaal ontwikkelt. In de landelijke energietransitie speelt Gutami een actieve rol om naast de levering van collectieve zon-PV voor huishoudens, ook grootschalige zonnestroomsystemen te stimuleren.

De hoofdactiviteiten van Gutami Holding, opgericht in 2006, hoofdkantoor Groningen, kantoren in Apeldoorn en Beringen (België) zijn:
1. Installeren van zonnepanelen op daken in Nederland en België.
2. Ontwikkelen en beheren van zonne-energie parken in Nederland.
3. Nieuwe duurzame technieken en internationale uitrol. 

Gerben Pek is oprichter en mede eigenaar van Gutami Holding, Michiel Rexwinkel en John Appeldoorn hebben een belang in Gutami Holding. Vanuit Nederland worden de zonneparken ontwikkeld, gebouwd en beheerd. We doen dit met ongeveer 15 mensen.
Vanuit België worden de PV-installaties gecoördineerd. Marina Doggen is CEO en mede aandeelhouder. Dit doen we met ongeveer 90 mensen.

Wat doen we

Residentieel

Gutami Solar en Gutami Solar Projects zijn sinds 2006 actief in de handel van zonnepanelen en de installatie van PV-systemen op daken en in het bijzonder voor groepsaankopen, woningcoöperaties, gemeenten en aannemers in Nederland en België. 

De gemeenten waar Gutami zonnepaneel projecten op daken voor uitvoert zijn de gemeenten in de regio Eindhoven (De Groene Zone, 20 MWp), Oss (4MWp) en Brussel. Daarnaast installeert Gutami zonnepanelen op nieuwbouw van Van Wijnen (concept Fijn Wonen, 350 woningen per jaar) en voor de Vereniging Eigen Huis (CIZ projecten)

De omzet bedraagt ca EUR 50M. Inmiddels hebben we ongeveer 70.000 daken in Nederland en België van zonnepanelen voorzien. In de Benelux zijn we top drie speler. 

Grondgebonden Parken

Gutami Solar Development ontwikkelt, installeert en beheert sinds 2018 grondgebonden zonneparken. Gutami werkt volgens de Develop, Build, Operate & Hold strategie hetgeen betekent, dat wij vanaf dag één betrokken zijn bij de ontwikkeling van een zonnepark en (deel) eigenaar blijven.

Thans zijn er twee parken operationeel in Nederland (totaal 10 MWp), is een derde in aanbouw (5MWp), zijn de voorbereidingen gestart voor de aanleg van nog vier zonneparken (totaal 135 MWp) en zijn er een vijftigtal projecten in ontwikkeling (totaal 2GW).

De twee projecten in Nederland die het meest in het oog springen zijn: 60MW in Terneuzen en 58MW in Lelystad.
Gutami heeft onder andere het zonnepark in Lelystad zelfstandig ontwikkeld. Het zonnepark is gelegen ten zuidoosten van Lelystad Airport. Het 57MWp zonnepark is goed voor de opwekking van duurzame zonne-energie aan ca. 15.000 huishoudens en een CO2 reductie van ca. 27.000 ton.

Nieuwe duurzame technieken en internationale uitrol.

We hebben in twee landen een zonnepark gebouwd: 100MW in Kazakhstan en 10MW in Iran. Daarnaast zijn we ambitieus om in nieuwe technieken te investeren, zoals bijvoorbeeld waterstof productie, ammoniak productie, Lithium batterijen en Flow batterijen